Paalkuilen ten oosten van het klooster.

Tijdens de vierde week van opgravingen bij het klooster zijn meerdere paalkuilen gevonden. Deze paalkuilen lijken onderdeel te zijn van een grotere structuur dat op de locatie van het klooster zou hebben gestaan voordat er een klooster was.

Paalkuil
Gecoupeerde paalkuil

Dit past goed in het plaatje dat in 2000 was geschetst. Er is toen namelijk ook al een opgraving geweest op het klooster terrein, hierbij werd toen een structuur van paalkuilen gevonden. De structuur werd geïdentificeerd als een Gasselte B/B’ boerderij wat het een datering zal geven tussen de 900 en 1400 na Christus.  Het is dus goed mogelijk dat de gevonden paalsporen van dezelfde bouw periode als de boerderij komen. Verder onderzoek zal dit nog moet verhelderen.

Gecoupeerde paalkuil met schaallatje