Afsluiting opgraving 2023.

De laatste momenten van de het archeologisch onderzoek klooster ter Apel 2023 zijn begonnen. Na bijna vier weken is het dan zo ver, de tent voor de studenten wordt uit elkaar gehaald, het kantoor in de bierkelder wordt afgebroken en de laatste metingen worden gemaakt. De werkdruk ligt hoger dan ooit.

Zoals altijd merk je pas hoeveel er nog moet worden gedaan wanneer het einde nadert. Passend in dit plaatje van opruim chaos past natuurlijk één van de interessantere ontdekkingen van de maand, dat ook al benoemd is in het vorige blog post. Aan de Oost kant van het klooster zijn deze week namelijk meerdere paalkuilen gevonden. Deze lijken onderdeel te zijn van een houten structuur dat voor het klooster aan op deze locatie zou hebben gestaan ook lijkt de structuur aan de oostkant op dezelfde hoogte te zitten.

Wat zeker duidelijk is, is dat het laatste woord over het klooster in ter Apel nog niet is gezegd en dat de archeologie studenten van de RUG hier nog jaren terug kunnen komen.