middeleeuwse kinderschoen?

Tijdens de metaaldetectie is er op 16 Mei een schoen gevonden, op de stort. Uit het puin uit werkput 8 werd deze kinderschoen gevonden. In de schoen zitten metalen spijkers om het leer aan de houten basis te bevestigen. Door dit metaal kon de schoen worden gevonden met de metaaldetector. Het leer is erg fragiel en de metalen spijkers zijn deels verroest. De schoen is best klein, hij is nog geen 20 cm lang en is waarschijnlijk van een kind geweest. De schoen wordt nu zorgvuldig geconserveerd door de archeologen zodat het niet verder vergaat.

Het is nog niet zeker of deze schoen uit de tijd van het klooster komt of dat deze uit de tijd van de school die zich in het klooster bevond vanaf ca. 1610 tot 1933. Tot er nader onderzoek is uitgevoerd zou deze schoen net zo goed van een middeleeuwse jonge monnik kunnen zijn als van een kind dat hier in de 18e eeuw naar school ging.